Welkom op mijn site annemarie-illustratie. 

Mijn naam is Annemarie ten Hacken, geboren in Breda in 1956 en ik ben illustrator en kunstenaar. Ik ben autodidact en al jaren actief in illustreren van tijdschriften, boeken en brochures. Daarnaast teken en schilder ik graag dieren en maak al jarenlang dierenportretten in opdracht. 

Ik maak illustraties op maat voor (kinder)boeken, (online)magazines, educatief lesmateriaal, geboortekaartjes, brochures en ander drukwerk. Ik werk traditioneel met pen en inkt, pen en aquarel, soms afgewerkt met pastel krijt. Tenslotte wordt de afbeelding altijd digitaal bewerkt om een mooi en perfect eindresultaat te krijgen.  

Mijn illustraties kunnen realistisch of abstract zijn, met alles gradaties daartussen, afhankelijk van hoe het eindresultaat gewenst wordt. Mijn illustraties zitten vol leven en kleur, waardoor ik een breed publiek aantrek. Ik teken graag verhalend en wil in 1 oogopslag de kijker boeien en interesseren naar het verhaal erachter. 

Door mijn andere werk in de gezondheidszorg heb ik een zeer praktische inslag en een gedegen anatomische kennis van dier en mens.  Zo kan ik met mijn illustraties duidelijke en beeldende uitleg geven en de lezer boeien en laten verwonderen. 

genre: Personage Ontwerp, Website, Educatief, Infografics, Gedrukte Media, Krant & Tijdschrift

techniek: Digitaal-Pixel, Pen & Inkt, Mixed Media